Introduktion till Cruitmed

Vad är Cruitmed egentligen?

Cruitmed är en ny jämförelse – och jobbsökningstjänst, startat som ett samarbete mellan studenter på Karolinska Institutet och Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm. Bolaget är backat av lång bransch-erfarenhet genom en advisory board bestående av professorer, HR-experter och seniora data-ingenjörer.

 

 

Vad vill vi bidra med?

Vår vision är att skapa en mer transparent arbetsmarknad, genom att möjliggöra snabb och enkelt jämförelse av olika arbetsgivare inom sjukvården och life science. Dessutom ser vi också till att effektivisera jobbsökandet genom automatisering med hjälp av Cruitmed Autopilot, som är vårt AI-baserade system som bygger på att man som jobbsökande lätt som en plätt gör en enda ansökan på Cruitmed och automatiskt söker och skannas av mot alla lediga jobb hos våra arbetsgivarnas databaser.

 

Varför behövs mer transparens på arbetsmarknaden?

Arbetsmarknaden för sjukvårdspersonal har de senaste åren blivit allt mer infekterad, med sämre arbetsvillkor och fler oseriösa aktörer. Transparensen är till för att hjälpa arbetssökande att sålla bort aktörer som ej matchar de enskilda behoven och förväntningar. Genom Cruitmed så kan dessutom arbetsgivarna själva identifiera vad som behöver bättras på i deras rutiner, vilket i sin tur kan hjälpa dem att förbättra arbetsplatserna för de anställda